Turó d’en Mota és el Romanée-Conti del Penedès

 In Notícies

Recaredo ofereix l’expressió més pura dels vins de l’Alt Penedès, fent servir un gran número de restriccions i normes autoimposades per crear vins únics. La seva producció està centrada completament en vins escumosos d’anyada i brut nature, de llarga criança amb tap de suro natural, ja que el celler creu que aquest mètode de tancament aporta caràcter als seus vins de llarga criança. A Recaredo el desgorjat es duu a terme a mà i sense congelar el coll de l’ampolla: les lies s’expulsen manualment per artesans altament qualificats, una pràctica que es considera clau en la qualitat dels seus vins.

Tota aquesta atenció als detalls que exerceix el celler seria simplement “interessant” si no fos per un dels béns més preuats de Recaredo: les seves excepcionals vinyes. Una combinació de sòls calcaris, vinyes velles (principalment de Xarel·lo), una atenta viticultura biodinàmica certificada i rendiments baixos que resulten en vins amb un estil com els grand-cru de Borgonya.

Turó d’en Mota és el Romanée-Conti del Penedès, procedent d’una petita vinya vella de Xarel·lo, fermentat en bóta de roure i amb una criança de més de 12 anys en ampolla per a expressar-se. Un delicadíssim grand-cru. Biodinàmic”.

Pedro Ballesteros MW (Master of Wine)
Decanter
Novembre de 2018