Instants

des del Turó d’en Mota

Turó d’en Mota és el Romanée-Conti del Penedès

“Recaredo ofereix l’expressió més pura dels vins de l’Alt Penedès, fent servir un gran número de restriccions i normes autoimposades per crear vins únics. La seva producció està centrada completament en vins escumosos d’anyada i brut nature, de llarga criança […]

Vins d’ara i sempre

Turó d’en Mota 2006 ha rebut la Menció d’Honor com a un dels millors vins escumosos de l’any 2019 als Premis ElMundoVino. “Superat ja el quart de segle dels premis de Elmundovino, els de 2019 segueixen recompensant els vins que […]

Turó d’en Mota 2005, al cim dels vins escumosos del Penedès

“La propera anyada que del que considero el cim dels vins escumosos del Penedès és Turó d’en Mota 2005, una varietat, un indret, una anyada i xarel·lo plantat el 1940 sobre sòls rics en nòduls calcaris (14% pedra calcària activa) […]

Turó d’en Mota 2004, escollit Millor Vi Escumós de Catalunya

Després d’un tast a cegues amb més de 1.403 vins de 267 cellers, Turó d’en Mota 2004 de Recaredo ha estat escollit com el Millor Vi Escumós per la Guia de Vins de Catalunya 2019.

Turó d’en Mota 1999, ‘vi de llegenda’ segons Decanter

La revista britànica, especialitzada en el món del vi, destaca la primera collita de Turó d’en Mota, la 1999, a la secció “Vi de llegenda”.

Reminiscències d’un paisatge, d’un temps

Quan albirem el Turó d’en Mota, s’hi intueix molt més que una vinya. Hi tenim al davant un conjunt de ceps, o millor dit, d’éssers vius que han vist passar estoics una estació rere l’altra des de 1940.

“Arrancar un cep seria com arrancar-nos nosaltres mateixos”

“Hi ha alguna cosa especial en aquesta vinya que no es pot explicar, cal anar-hi”; la periodista i sommelier Anna Wallner visita el Turó d’en Mota.

El repte de la creació

Turó d’en Mota 2003 és un vi de terrer esculpit pels desitjos implacables de la natura. Aquesta anyada simbolitza el repte de la creació: l’autenticitat del paisatge portada al límit per un estiu sufocant que cedeix protagonisme a unes pluges justes i precises a finals d’agost.

Turo d’en Mota 2002 segons ‘The Wine Advocate’

Turo d’en Mota 2002 és com si s’elevara fins a un nivell superior de complexitat, un exemple emocionant de cava vibrant, ric en minerals que li confereixen una personalitat més semblant al champagne.

Inspiracions des d’un turó

“Per a un viticultor, veure el fruit de la seva feina immortalitzat a través d’una obra inèdita composta per un músic de reconeixement mundial, com l’Omar Sosa, i la ploma d’una gran escriptora, com l’Empar Moliner, constitueix un reconeixement molt singular i emotiu. Poder unir vi, música i literatura és meravellós i ens fa particular il·lusió”.