Inspiracions des d’un turó

 In News, Notícies

Barcelona Monvínic Experience

“Per a un viticultor, veure el fruit de la seva feina immortalitzat a través d’una obra inèdita composta per un músic de reconeixement mundial, com l’Omar Sosa, i la ploma d’una gran escriptora, com l’Empar Moliner, constitueix un reconeixement molt singular i emotiu. Poder unir vi, música i literatura és meravellós i ens fa particular il·lusió”.

Sergi Ferrer-Salat
Barcelona
Novembre de 2011

Turó d’en Mota segons…

 

Omar Sosa
Pianista i compositor
Nominat en diverses ocasions als Latin Grammys

Turó d’en Mota segons…

Empar Moliner
Periodista i escriptora

Esteu entrant es una festa privada. Una festa on no tothom està convidat; s’ha de ser amic de l’amfitrió per entrar-hi. S’ha de venir preparat. És una festa plena d’alegria, però també plena de moltíssima nostàlgia, no saps ben bé de què. En certa manera, una festa interior. Hi ha elegantíssims cortinatges i els cambrers lleugers i vincladissos caminen sobre moqueta per no fer gens de soroll, a l’estil francès. Això no és una festa de casament amb crits i rialles. És més aviat una litúrgia. És la posada de llarg d’una dona que ahir era una nena i avui-i tu no te n’has adonat-és una dona preciosa.

La bellesa d’aquesta dona és la gran subtilesa, el gran homenatge. Després de tants anys, ha arribat el moment que, per primer cop, s’aixequi el vel tan transparent i tan opac. I ho fa. I ningú no se sorprèn de la seva bellesa, perquè la seva bellesa és tan natural, que en certa manera estava prevista. És una reina. Però és humil i respectuosa, va vestida de llarg, mai no ensenyaria les cames o els braços. És modesta, però també té la consciència d’estar perdurant. Ella és el cànon. Serà difícil d’explicar per què és tan bonica, però al cap d’una estona, tancarem els ulls i la recordarem encara