El repte de la creació

 In Notícies

«Turó d’en Mota 2003 és un vi de terrer esculpit pels desitjos implacables de la natura. Aquesta anyada simbolitza el repte de la creació: l’autenticitat del paisatge portada al límit per un estiu sufocant que cedeix protagonisme a unes pluges justes i precises a finals d’agost.

Els grans reptes forgen les grans personalitats. Per aquest motiu, 2003 és una collita històrica que perfila un vi de llarga criança amb caràcter intens i vibrant, marcat per una actitud indòmita que va sucumbint a l’equilibri, l’elegància i la complexitat… Perquè el temps apaivaga, tranquil·litza i porta saviesa».

Ton Mata
3ª Generació de la Família Recaredo

«L’anyada 2003 de Turó d’en Mota és un esforç superb, un autèntic triomf sobre les condicions de l’anyada. Aromes fins de rebosteria, lleugerament fumats, perfumat i amb notes balsàmiques de càmfora i petroli, però sense rastre de calor enlloc. Aquest vi escumós ha estat desgorjat després de més de 10 anys en contacte amb les mares i, per més refinat que sigui, té la signatura pròpia del lloc on ha estat elaborat i no podria ser confòs per un champagne. 

És, clarament, un vi escumós molt elegant que ens mostra, alhora, el caràcter rústic del seu origen, on la xarel·lo creix en vinyes velles plantades en sòls molt calcaris. Realment encantador, saborós, excel·lent, no només en el context de l’anyada, sinó també en el context de tots els vins escumosos del món. D’aquesta anyada es van elaborar només 3.378 ampolles».

Luis Gutiérrez
The Wine Advocate
Juny de 2015